Duurzame inzetbaarheid

De medewerker wordt meer en meer de regisseur in zijn eigen loopbaan. De arbeidsmarkt vraagt meer dan ooit om flexibiliteit, leervermogen en creativiteit. Deze competenties zijn nodig om de kennisontwikkeling op peil te houden, maar ook om meerdere transities in de loopbaan te maken. Een loopbaan voor het leven is er niet meer bij. Medewerkers dienen hun kwaliteiten en talenten te bewaken en te verbeteren. Maar ook werkgevers hebben een verantwoordelijkheid hierin: zij moet de opstelling van de medewerkers, waarin zij verantwoordelijk zijn voor hun eigen waarde, enthousiast en met daadkracht ondersteunen. HRM heeft als taak zorg te dragen voor een effectief en gemakkelijk te gebruiken monitoringsysteem voor competenties.

Een goed signaleringssysteem met scans die de kwaliteit van het menselijk kapitaal verheldert is een vereiste. Dit systeem moet door HRM worden beheerd en zo nodig worden bijgesteld.

Tijdens de training worden verschillende aspecten belicht die te maken hebben met competentiemanagement, gericht op een passend inzetbaarheidsbeleid voor het versterken en behouden van de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers.

De training is bedoeld voor professionals die in de dagelijkse praktijk vorm (moeten) geven aan competentiemanagement en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie.

Leerdoelen

  • Hoe competenties in kaart te brengen en een competentiebeleid te introduceren/implementeren
  • Hoe de duurzame inzetbaarheid, het leren en leervermogen van alle medewerkers, ook senioren te verbeteren.
  • Hoe de primaire verantwoordelijkheid van de medewerkers voor hun employability te stimuleren.
  • Hoe managers te steunen, medewerkers te prikkelen en nieuwe uitdagingen in het werk op te pakken.
  • Hoe de organisatiecultuur te verbeteren naar meer openhartigheid om zo permanent het functioneren van alle medewerkers te verbeteren.
  • Hoe een bijbehorend ‘leven lang leren’ te stimuleren.

Studiematerialen: Reader met artikelen en opdrachten.

Duur: 40 uur en 2 trainingsdagen

Doelgroep: deze training is bedoeld voor HR-adviseurs, HR-managers en professionals die zich in de organisatie bezighouden met het (vormgeven van) talent- en competentiemanagement. De training veronderstelt een HBO niveau.

 

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 1.075 per cursist incl. persoonlijk adviesgesprek en dagarrangement (koffie, thee, lunch).

Sudiematerialen (niet inbegrepen in prijs): reader met artikelen en opdrachten, vragenlijst en andere (online) studiematerialen € 65,-

Totaalprijs € 1.140 per cursist (excl. BTW). 

Cursusdata

De cursus start op 5 en eindigt op 30 oktober 2015.

Cursusduur

De doorlooptijd van de cursus bedraagt 1 maand met 2 bijeenkomsten van 1 dag.

Cursuslocatie

De maximale groepsgrootte bedraagt 8 cursisten. Hiervoor wordt onze cursuslocatie in Hoensbroek gebruikt.

Intakegesprek

Wilt u een persoonlijk gesprek over uw leerbehoefte voor deze cursus? Mail of bel ons vrijblijvend tijdens kantooruren, van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur!

Nijverheidsstraat 10,
6433 JZ Hoensbroek
info@educares.nl
info@leraaralsprofessional.nl

Tel: 06 10 24 48 08

Inschrijven

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. Na overmaking van het totaal verschuldigde bedrag wordt u ingeschreven voor de cursus en ontvangt u een toegangsbewijs.